Κλαίει πάνω από το εικονοστάσι η σύζυγος του 16χρονου Ρομά: «Να γίνει ένα θαύμα, να γυρίσει κοντά μου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Σκοτώνουν έναν άνθρωπο για 20 ευρώ;» λέει η γιαγιά του.

Πάνω από το εικονοστάσι κλαίει και προσεύχεται η σύζυγος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μετά από τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο σπίτι του 16χρονου η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη και παρακαλεί να γίνει ένα θαύμα για να επιστρέψει στο σπίτι τους ο Κώστας.

«Σκοτώνουν έναν άνθρωπο για 20 ευρώ; Λένε συνέχεια ψέματα ότι έφταιγε το παιδί» είπε αγανακτισμένη στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» η γιαγιά του 16χρονου.

«Θέλουμε μια Δικαιοσύνη. Πήγε ο αστυνομικός να τον σκοτώσει για 20 ευρώ! Μπορούσαν να τον σταματήσουν και να τον συλλάβουν, να πάνε στα δικαστήρια και αντί για 20 να πληρώσει 1.000 – 1.500 ευρώ για να βάλει μυαλό. Αυτό που έκαναν όμως… Αυτός ο αστυνομικός είχε κακία για τους Ρομ. Το πιστεύω. Δεν μπορούσαν να σταματήσουν ένα 16χρονο; Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα;» δήλωσε ο παππούς του.

Την ίδια ώρα η Στέλλα, η σύζυγος του Κώστα που προσεύχεται μπροστά από τις εικόνες και το καντήλι λέει ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει κοντά της ο Κώστας: «Θέλω μόνο Δικαιοσύνη και να γίνει καλά ο άντρας μου. Αυτό… Να γίνει ένα θαύμα… Να γυρίσει ξανά κοντά μου».