Έρχονται 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε 17.500 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει ήδη αποστείλει σχετική εγκύκλιο σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας και ζητά την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.

mixelakis

Η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

17.591 νέες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

klimakonoun-ta-metra-antidrasis-oi-syntechnies-stin-topiki-aftodioikisi

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι.

Από αυτούς:

- Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.

- Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

- Και οι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.

assets LARGE t 183761 53765840

Άμεση προκήρυξη 6.000 θέσεων

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχθούν άμεσα, μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ από την κυβέρνηση με βάση το σχέδιο προσλήψεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον σημερινό τύπο, οι ειδικότητες που θα προκριθούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού αφορούν κυρίως θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Στόχος είναι να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δήμων σε έκτακτο προσωπικό δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών καθώς, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύονται οι προσλήψεις από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 οπότε και θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες.