Χαμός για τα Σκουπίδια μεταξύ Γλυφάδας και Αργυρούπολης-Ελληνικού!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βολές κατά του Δημάρχου Αργυρούπολης -Ελληνικού, εξαπέλυσε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, ο έμπειρος και μάχιμος δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης Παπανικολάου, Δημήτρης Αγγελάτος.

Ο κ.Αγγελάτος κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού ότι προσπαθεί να δημιουργήσει σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων στη δημοτική του έκταση, η οποία  βρίσκεται στα σύνορα με τη Γλυφάδα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τόσο του Ελληνικού όσο και της Γλυφάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους και των δυο περιοχών, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στη σκέψη και μόνο δημιουργίας σταθμού απορριμάτων στην πόλη τους, όπως δηλώνουν αποκλειστικά στο anatropionline.gr, η δημιουργία σταθμού συγκέντρωσης απορριμάτων στην περιοχή τους, θα δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως:

1. Απαιτούν για τη λειτουργία τους μεγάλη ηλεκτρική ισχύ με αποτέλεσμα να γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον.

2. Για να εγκατασταθούν τα μηχανήματα συλλογής, συμπίεσης και αποθήκευσης θα απαιτηθούν χώροι εγκατάστασης και αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει μεγάλες αλλαγές και παρεμβάσεις στην  περιοχή.

3. Από τις χημικές αντιδράσεις των οργανικών ενώσεων των απορριμμάτων θα δημιουργηθούν αέρια προϊόντα-ρυπαντές.

4. Από τις χημικές αντιδράσεις των οργανικών ενώσεων των απορριμμάτων θα προκύψουν:

α. Υγρά προϊόντα-ρυπαντές.

   β. Τοξικές οργανικές ενώσεις.

   γ. Μεγάλη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων.

   δ. Μόλυνση του υπόγειου νερού.

   ε. Ατμοσφαιρική εναπόθεση ρυπαντών.

   στ. Εναποθέσεις μετάλλων.

   ζ. Αιωρούμενα σωματίδια.

  η. Τοξικές χημικές ουσίες. 

Οι κάτοικοι δηλώνουν  αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στην οποιαδήποτε απόφαση αυτή που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα δημιουργήσει προβλήματα στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Καλούν λοιπόν τον δήμαρχο Αργυρούπολης Ελληνικού, κ.Κωνσταντάτο, να σκεφτεί σοβαρά κάτι που θα έχει κόστος τόσο στην υγεία τους όσο και στο περιβάλλον.
Η ομιλία του κ. Αγγελάτου: 
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, δεν ειναι τυχαίο που ο έντυπος τύπος τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα(…) μπαίνει στην διαδικασία ο κ. Κωνσταντάτος να τους χαρίσει 30 στρέμματα ώστε εκεί να γίνει η συγκομιδή απορριμάτων, ποιο όφελος θα έχουν οι κάτοικοι του Ελληνικού και της Αργυρούπολης από ένα τέτοιο έργο; Εγώ νομίζω ότι συμβαίνει κάτι άλλο σε όλη αυτή την ιστορία. Αυτό που με απασχολεί εμένα, όταν άρχισε και έγινε γνωστή η επένδυση σε όλο τον κόσμο (…), από τότε πήραν αέρα και τα μυαλά κάποιων, που προσπαθούν με τις ενέργειες που κάνουν, να υποβαθμίσουν τη Γλυφάδα και να αναβαθμίσουν το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Σε οποιοδήποτε μέρος και αν πάτε στον κόσμο και πείτε Άθενς-Γλυφάδα.. την Γλυφάδα την ξέρουν όλοι. Όταν πείτε Αργυρούπολη, νομίζουν ότι μιλάς για κάποιο πουλί κτλ… Ο δήμαρχος έχει κατά νου άλλα πράγματα… επειδή δεν θέλω να πω κάτι άλλο θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα, (…) κάνω ένα αγώνα και αρχίζω και ενημερώνω τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι τώρα οι αντιδράσεις τους είναι ότι είναι πολύ ανήσυχοι και πολύ θυμωμένοι. Μου ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με τον δήμαρχο και να κάνουμε ένα δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Προτείνω να γίνει μια επιτροπή αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα νικήσουμε…

Πηγή: anatropionline.gr