Ανατροπή με την τραγωδία στα Σπάτα: Δεν πήγαινε για selfie – Δείτε τι συνέβη


Νέα στοιχεία για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος με ελικόπτερο στα Σπάτα με θύμα τον 22χρονο Jack Fenton φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Σύμφωνα με αυτά, ερευνητές απέκλεισαν το ενδεχόμενο το θύμα να προσπαθούσε να βγάλει selfie όταν πέθανε τραγικά.

Ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει ο Jack Fenton;

Η αστυνομία και οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων διερευνούν τώρα τη θεωρία ότι ο 22χρονος ξέχασε το κινητό του ενώ αποβιβαζόταν από το ελικόπτερο, να έσπευσε πίσω για να το πάρει, και να γύρισε κατά λάθος προς τον περιστρεφόμενο έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου αφού το πήρε.

Εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας είπε στη MailOnline:

«Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά ένας από τους σημαντικότερους τομείς που διερευνούμε είναι ότι ο Jack Fenton ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό επέστρεψε ξαφνικά σε αυτό. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων μας, αλλά αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν κατηγορίες».

Ο Ιωάννης Κονδύλης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, η οποία διερευνά το ατύχημα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: “Από τις μαρτυρίες που έχουμε συλλέξει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie αλλά βρέθηκε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου.

‘Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν μιλούσε ή απλώς επέστρεφε για να συναντήσει τους φίλους του’.

dikaiologitika.gr