Ελικόπτερο στον Πόρο: "Έβγαζε καπνούς πριν πέσει στα καλώδια"


Ο γιος του άτυχου πιλότου ζητάει να διερευνηθεί αν το ελικόπτερο είχε από πριν βλάβη.
Τι είδαν οι ειδικοί που εξέτασαν τα βίντεο.
Ο καπνός και η ύποπτη λάμψη στην ουρά…
Ίσως και μέσα στην εβδομάδα το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη στιγμή που έπεσε το ελικόπτερο στον Πόρο, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο τρεις ανθρώπους, ο γιος του πιλότου, Βαγγέλης Καρυστινός, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για βλάβη στο ελικόπτερο, πριν πέσει πάνω στα καλώδια.

«Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση».

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν μελετήσει τα βίντεο και τις εικόνες που υπάρχουν από την μοιραία πτήση που έκανε το ελικόπτερο.

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά τη στιγμή της απογείωσης και μέχρι την πρόσκρουση στα καλώδια, από την ουρά του ελικοπτέρου εκπέμπεται καπνός, γεγονός που δε συνηθίζεται από τον συγκεκριμένο τύπο του ελικοπτέρου.click4more Ελικόπτερο: Συγκλονίζει ο γιος του άτυχου πιλότου

Επίσης, υπάρχει μία λάμψη που προέρχεται επίσης από την ουρά στο ελικόπτερο, στοιχείο που οδηγεί και αυτό στο συμπέρασμα ενδεχόμενης βλάβης που μπορεί να επηρέασε την πτητική ικανότητα του ελικοπτέρου.

Οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τα στοιχεία, προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία και από την εταιρεία κατασκευής του ελικοπτέρου.

Θυμίζουμε ότι από την πτώση, σκοτώθηκε ο χειριστής Νικόλαος Καρυστινός και οι δύο Ρώσοι επιβάτες: Ο 62χρονος επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοφ και ο 24χρονος Πάβελ Ακολίνιν που ήταν γιος υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους στη Ρωσία.

Τα αίτια του δυστυχήματος, που έγινε στις 20 Αυγούστου, αναμένεται να αναδειχθούν επισήμως, από μέρα σε μέρα…

Πηγή: RealNews