Κοινωνικός τουρισμός 2022: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Διευκρινίσεις για τα καταλύματα


Άνοιξε την Τετάρτη 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023.

Για το τι πρέπει να κάνει ο δικαιούχος του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2022 σε περίπτωση που δεν εξυπηρετηθεί από το τουριστικό κατάλυμα εξήγησε ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης,(ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Όποιος είναι στο μητρώο των Παρόχων πρέπει να τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις και τους κανόνες προγράμματος. Ότι λέει η δημόσια πρόσκληση ισχύει. Aν υπάρχει κάποια υποψία ότι κάποιος δεν το τηρεί, κάνει καταγγελία στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το ψάχνουμε, το ερευνούμε και θα υπάρχουν κυρώσεις». Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2022 θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου ενώ ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης,Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε στην στον ΑΝΤ1 και έδωσε λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς.

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι εντός του 2020-2021 είχαν:

  • Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ.
  • Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας.
  • Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας.
  • Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, τόνισε ότι οι συνταξιούχοιδεν είναι δικαιούχοι καθώς, όπως είπε γι’ αυτούς υπάρχει άλλο πρόγραμμα. Σημείωσε ακόμα πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές. Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.