Βίντεο – ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του Σκαφτούρου – «Μη μου κάνετε κακό, έχω 3 παιδιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας φέρεται ότι έχει καταγράψει δύο από τους σκληρούς εκτελεστές του σημαντικού μέλους της Greek Mafia, Γιάννη Σκαφτούρου, λίγη ώρα αφότου τον γάζωσαν μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια, και ενώ βρισκόταν με τα παιδιά και τους συγγενείς του σε οικογενειακό τραπέζι.

Οι αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες της περιοχής και όπως φαίνεται, έχουν ήδη στη διάθεσή τους, μια πρώτη εικόνα με τους δολοφόνους του 53χρονου.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, οι δύο δράστες που καταγράφηκαν να περνούν από το σημείο με την μοτοσικλέτα, είναι δύο από τα άτομα που μπήκαν μέσα στην αυλή του 53χρονου και άνοιξαν πυρ μπροστά σε συγγενείς και γυναικόπαιδα. Μάλιστα από τις σφαίρες τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του, ο οποίος νωρίτερα περιέγραψε τις σκηνές της φρίκης, μέσα από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει, ότι κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε ασπίδα για να τον προστατέψει.

«Ακούγαμε να πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί. Ήρθαν από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, εμφανίστηκαν ξαφνικά από τα δέντρα, πυροβολούσαν και πήδηξαν τον αυλότοιχο πάτησαν την αυλή και έφυγαν από μπροστά. Η κόρη του έβαλε το σώμα της μπροστά για να προστατέψει τον πατέρα της», δήλωσε ο μάρτυρας.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα των πληρωμένων δολοφόνων που εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Σκαφτούρο.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες εγκατέλειψαν τη μηχανή -πιθανόν επειδή παρουσίασε κάποια μηχανική βλάβη- και προσπάθησαν να διαφύγουν με αγροτικό όχημα το οποίο έκλεψαν από τον οδηγό του, χτυπώντας τον με την κάνη του όπλου. Όμως και εκεί τα έκαναν μαντάρα… καθώς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το αγροτικό, κόλλησαν στη λάσπη και τελικά το εγκατέλειψαν και χάθηκαν στα βουνά τρέχοντας. 

«Μη μου κάνετε κακό, έχω 3 παιδιά»

Η σύζυγος του οδηγού του αγροτικού, περιέγραψε ότι είδε μία μηχανή πεσμένη στο δρόμο και σταμάτησαν θεωρώντας ότι έχει γίνει τροχαίο. Εκείνος σταμάτησε να δει αν είναι καλά οι επιβάτες της μηχανής και τότε οι δράστες του επιτέθηκαν και τον ξάπλωσαν στον δρόμο.

«Μην μου κάνετε κακό έχω τρία παιδιά, πάρτε το κλειδί» φέρεται να είπε ο οδηγός στους δράστες, ωστόσο εκείνοι τον χτύπησαν.

Η κλεμμένη μηχανή και τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών

Η μαύρη μοτοσικλέτα 1.200 κυβικών, όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας, είχε κλαπεί από περιοχή του Ασπροπύργου το 2019. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 45χρονος συμπέθερος του Σκαφτούρου αλλά και ο οδηγός από τον οποίο οι δράστες έκλεψαν το αγροτικό, οι δύο αναβάτες της μηχανής, ήταν μετρίου αναστήματος, μιλούσαν σπαστά ελληνικά φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ είχαν φροντίσει να κρύψουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες full face.

Σημειώνεται, ότι οι εκτελεστές γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του 53χρονου, καθώς εκείνη την ημέρα, ο ίδιος είχε δώσει άδεια στα άτομα της προσωπικής του φρουράς και ενώ γενικά γνώριζε ότι ήταν στόχος επίθεσης, δεν φαντάστηκε ποτέ ότι οι εκτελεστές θα μπουκάρουν στο σπίτι του, ανήμερα της Δευτέρας του Πάσχα.