«Η Τζωρτζίνα μίλησε από τον τάφο, με το σώμα και την ψυχή της» – Συγκλονίζει η παιδοψυχολόγος που ανέλυσε τις ζωγραφιές


«Η Τζωρτζίνα μίλησε από τον τάφο. Μίλησε το σώμα, μίλησε η ψυχή της. Το παιδί μίλησε με κάθε δυνατότητα που είχε» δήλωσε η Χριστίνα Μπογιατζή, η παιδοψυχολόγος – λογοπαθολόγος που είχε αναλύσει τις ζωγραφιές της 9χρονης μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οπως ανέφερε στον ALPHA, η ανάλυση από τις ζωγραφιές είχε «πει πάρα πολλά» για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. «Η κυρία Πισπιρίγκου υποτίμησε τα συναισθήματα του παιδιού της. Από τις ζωγραφιές αποτυπώθηκαν πολλά σκοτεινά συναισθήματα» ανέφερε η κυρία Μπογιατζή.

Η ανάλυση της ζωγραφιάς της Τζωρτζίνας

Τη ζωγραφιά είχε αναλύσει μέσα από ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Μπογιατζή. Τα συμπεράσματά της είχαν προκαλέσει σοκ. Εγραφε συγκεκριμένα:

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιας, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακρυά.
 2. Κάνω κουνια: παραμένω παιδί. Ειμαι δυναμική μου αρέσει η κίνηση.
 3. Σχήμα δεντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστω. Κινδυνευω.
 4. Κίτρινη κουνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.
 5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακρυά.
 6. “ΓΙΑ ΕΣΑΣ”: Δωστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλαβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμενο με κοκκινο χρωμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια απο εκείνους που αισθανομαι οτι ανηκω μαζι τους, πχ. οποιον ενδιαφέρεται.
 7. Φωτεινότητα στην καρδια: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
 8. Σχημα αγγέλου/ πτηνου με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε αγγελος, πεθανε. Η μυτη της κάτι λεει για το θάνατό της, ομως εγινε ΚΑΙ πουλι/πτηνο πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιωθω ανασφάλεια.
 9. Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτο που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.
 10. Κεντρικη φιγουρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο διπλα στην αδερφη μου ειναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολυ συγχεχυμένο, τερατωδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδερφης μου ομως εκεινη βγαινει απο το σχημα σιγα σιγα και σωζεται απο αυτο το πρόσωπο. Το πρόσωπο ειναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν ειναι η αδερφή μου.
 11. Πρασινος αγγελος: Η αδερφη μου ΦΕΥΓΕΙ απο το μαυρισμένο προσωπο με τα μακρυα χέρια. Διαφοροποιείται.
 12. Δεξια θέση αγγελου στη ζωγραφια: Η αδερφη μου (ΙΡΙΔΑ) ειναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατι μετά την παιδική ηλικία της κουνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω απο αυτό γιατι βρίσκομαι αριστερα, μακρυά.
 13. Πατέρας πουθενα. ΑΦΑΝΤΟΣ.
 14. Μεικτά χρωματα πλαισιου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατι θελω να ειμαι μακρυα του, δεν θελω να γινω αγγελος, το κοκκινο ειναι γιατι συμπεριλαμβανομαι εφοσον το βλέπω απο μακρυά.
 15. Μαυρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιοριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο.

Ιατροδικαστής Λέων για υπόθεση Πάτρας: Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό θάνατο

Κατερινόπουλος: «Και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της» – Πώς την υποψιάστηκε