Τέλος η υποκριτική για τον Μπρους Γουίλις – Διαγνώστηκε με αφασία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Μπρους Γουίλις αποσύρεται από την υποκριτική, καθώς διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τη δυνατότητα ενός ανθρώπου να μιλά και να γράφει.

Η οικογένεια του ηθοποιού- ανάμεσά τους η νυν σύζυγός του Έμα Χέμινγκ Γουίλις και η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ- ανακοίνωσαν μέσω social media το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 67χρονος και την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του.

«Ο αγαπημένος μας Μπρους έχει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και έπειτα από μεγάλη σκέψη, ο Μπρους αποχωρεί από την καριέρα που έχει σημάνει τόσο πολλά για εκείνον», αναφέρει η ανάρτηση στα social media, που υπογράφουν η νυν και η πρώην σύζυγος του Γουίλις και οι πέντε κόρες που έχει αποκτήσει με τις δύο γυναίκες.

«Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε ευγνώμονες για την συνεχιζόμενη αγάπη, τη συμπόνοια και την υποστήριξή σας», αναφέρουν ακόμη και σημειώνουν ότι το περνούν όλο αυτό ως «μία ισχυρή οικογενειακή ενότητα».

Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αφασία έχει δυσκολία με την ομιλία. Συνήθως προκαλείται από μία βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, όπως με ένα εγκεφαλικό. Εμποδίζει την ανάγνωση, την ακοή, την ομιλία και τη γραφή. Τα προβλήματα ομιλίας είναι τα πιο συχνά και μπορεί να περιλαμβάνουν τον λανθασμένο συνδυασμό λέξεων, σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας.

Η καριέρα του Μπρους Γουίλις ξεκίνησε στις αρχές του ‘80, αλλά έχει γνωστός από τη σειρά «Moonlighting», στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Σίμπιλ Σέπαρντ και στη συνέχεια από τις ταινίες «Die Hard». Πέντε φορές ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα- κερδίζοντας το βραβείο μία φορά- ενώ έχει κερδίσει δύο Emmy, από τρεις φορές που ήταν υποψήφιος.