ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτός είναι ο θεατής που σκοτώθηκε στο ράλι ΔΕΘ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο θάνατος του 47χρονου βιβλιοπώλη Μιχάλη Τεξακαλίδη, παλαιού οδηγού σε ράλι, από το Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί σημάδεψε με τον χειρότερο τρόπο το 49ο Ράλι της ΔΕΘ, το οποίο και διεκόπη μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.

ΦΩΤΟ voria

Το θύμα παρακολουθούσε την εξέλιξη της πρώτης ειδικής διαδρομής στον δρόμο Παλαιοχωρίου Πολυγύρου, από όχι ενδεδειγμένη θέση δίπλα από το κατάστρωμα του δρόμου, όταν το αυτοκίνητο Μιτσουμπίσι Λάνσερ, Νο 1 του ράλι με οδηγό τον Γιώργο Φιλιππίδη 39 ετών και συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα 51 ετών από την Αθήνα, ξέφυγε από την πορεία του με έξοδο από την διαδρομή και έπεσε πάνω στον άτυχο θεατή, που τραυματίστηκε σοβαρά. Κατά την μεταφορά του στο Νοσκομείο Πολυγύρου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 9.45 το πρωί και μετά από αυτό η διαδικασία του αγώνα διεκόπη και όλα τα αυτοκίνητα του ράλι με την συνοδεία του Πλοηγού του αγώνα, επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη όπου επρόκειτο να γίνει το απόγευμα και η ολοκλήρωση του Ράλι. Το δυστύχημα αυτό, που δεν είναι το μοναδικό στην ιστορία των αγώνων ράλι στη Μακεδονία, σημάδεψε το φετινό ράλι και έκλεισε την εκδήλωση που είχε προετοιμαστεί εδώ και μήνες.

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου Λεωνίδας Μαχαίρας, είναι τραυματισμένος εκτός όμως κάθε κινδύνου στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ έχει συλληφθεί για την τυπική διαδικασία ο οδηγός Γιώργος Φιλιππίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ