Έκτακτο επίδομα: Ποιοι και πόσα θα λάβουν ως «δώρο» τα Χριστούγεννα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…της Ευδοκίας Μύτιλη για το Newsbomb.gr 


Έκτακτο Μέρισμα: Εισηγήσεις για παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ευάλωτα νοικοκυριά στα τέλη Δεκεμβρίου δέχεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr υπάρχει εισήγηση στο κυβερνητικό επιτελείοτης Κυβέρνησης για παροχή έκτακτου επιδόματος τα Χριστούγεννα σε ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους και υγειονομικούς. Υπάρχουν αρκετά σενάρια στο τραπέζι για το έκτακτο μέρισμα, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει «κλειδώσει» κάτι.

Η εισήγηση που υπάρχει παραθέτει διάφορα σενάρια για το το ύψος του μερίσματος και για σε ποιες κοινωνικές κατηγορίες θα δοθεί.

Οι τελικές αποφάσεις για το μέρισμα θα παρθούν το Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο, αφού πρώτα κατατεθεί το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Οι μεγάλοι αδικημένοι, που είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, φαίνεται πως είναι«ψηλά» στην λίστα για να λάβουν οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο το έκτακτο μέρισμα σχεδιάζεται να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr το πιθανότερο σενάριο, είναι να δοθεί ένα επίδομα ή αλλιώς ένα «δώρο» Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους που εισπράττουν κάτω από 1.000 ευρώ από κύρια και επικουρικήσύνταξη και δεν έλαβαν αναδρομικά το 2020. Επιπλέον, την οικονομική ενίσχυση είναι πολύ πιθανό να λάβουν οι υγειονομικοί οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνουν «μάχη» με την πανδημία και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Το μόνο που έχει «κλειδώσει» έως τώρα είναι ότι θα δοθεί διπλάσιο ποσό στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.