Τουρισμός – Υγειονομική «βόμβα»: «Τσουνάμι» κρατήσεων από Βρετανία για Ελλάδα και άλλες χώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τριπλασιάστηκαν οι αναζητήσεις για Ελλάδα, πενταπλασιάστηκαν οι ημερήσιες κρατήσεις για Κέρκυρα

Φρενίτιδα ενθουσιασμού και τσουνάμι κρατήσεων για αεροπορικά εισιτήρια και διακοπές τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες της λεγόμενης «πορτοκαλί» λίστας έφερε στη Βρετανίαη απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου να άρει την απαίτηση για καραντίνα όσων εμβολιασμένων επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις χώρες αυτές, από τις 19 Ιουλίου.

Εν μέσω προειδοποιήσεων για τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια, όπου θα διενεργούνται εξαντλητικοί έλεγχοι, όπως υπόσχεται η βρετανική κυβέρνηση, οι Βρετανοί σπεύδουν στο Ίντερνετ και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Μετά την άρση της καραντίνας για τους προερχόμενους από 140 προορισμούς, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν χωρίς περιορισμούς από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ. Οι ΗΠΑ είναι και αυτές στην ίδια λίστα αλλά απαγορεύουν την έλευση ταξιδιωτών αναψυχής από τη Βρετανία.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News μετέδωσε την άποψη εκπροσώπου του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, ότι «οι αναζητήσεις ειδικά για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και η χώρα αυτή θα είναι που θα ωφεληθεί περισσότεροαπό τις οικογένειες που θα κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την τελευταία στιγμή».