Καταδικάστηκε ο γιος του Πάνου Σκουρλέτη – Δείτε ποια ποινή του επιβλήθηκε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην καταδίκη του γιου του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και ακόμη τριών προσώπων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, προχώρησε με σημερινή απόφασή του το Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο υιοθετώντας ανάλογη πρόταση που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας της έδρας, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και στον καθένα από τα τέσσερις κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Αντίθετα, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Στις απολογίες τους, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον υιό του υπουργού να υποστηρίζει ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφορμή, όπως είπε της κινητοποίησης τους, αποτέλεσε πρόσφατη εξόρμηση μελών της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν υλικό με ρατσιστικά σχόλια. Ακόμη, ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε ότι δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν.