Καιρός του Αγίου Πνεύματος: Επιμένει ο καύσωνας και τα 40άρια – Δείτε τις θερμοκρασίες (pics)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Καμίνι» θα θυμίζει και σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (20/6) η χώρα – Για τρίτη συνεχόμενη μέρα θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες – Τα θερμόμετρα αναμένεται να χτυπήσουν «κόκκινο» και να δείξουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου – Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες – Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από τις απογευματινές – βραδινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 20 Ιουνίου

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 25 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: ασθενείς μεταβλητοί.Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Mακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα είναι κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 21 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ιόνιο 5 και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 23 έως 37 με 38 και στο ιόνιο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλια, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των δυτικών τμημάτων.άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.θερμοκρασία: από 24 έως 40 και τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.θερμοκρασία: από 23 έως 37 και στην Κρήτη τοπικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. από το βράδυ στα βόρεια 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 24 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).