Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο του Παντελιδη – «Ούτε ο Παντελής, ούτε η Φρόσω…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος των πραγματογνωμόνων της Τροχαίας για το δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης που οδήγησε στο θάνατο τον Παντελή Παντελίδη και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η διαδικασία βρίσκεται πλέον στην τελευταία φάση και οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν από τον «εγκέφαλο» του μαύρου τζιπ να… «μιλήσει», αν και δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα πέσει φως στα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

«Δεν πρόκειται να μάθουμε πολλά. Ο εγκέφαλος ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι ανάλογο με τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων. Αυτό που μπορεί να δείξει μόνο είναι αν υπήρξε κάποια βλάβη και όχι την ταχύτητα του οχήματος τη στιγμή του τροχαίου, το αν ο οδηγός πάτησε φρένο ή έστριψε το τιμόνι. Για όλα αυτά, μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε», είπε στην εφημερίδα αξιωματικός της Τροχαίας.

Μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα της Τροχαίας, σειρά θα πάρει ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια του αδικοχαμένου Παντελή, Α. Δέδες, ο οποίος και θα ξεκινήσει τη δική του έρευνα.

 

«Όταν τελειώσουν οι πραγματογνώμονες και μπορέσω να δω το αυτοκίνητο θα είμαι σε θέση να κάνω μελέτη, την οποία στη συνέχεια θα καταθέσω στους εντολείς μου. Η ολοκλήρωση της έρευνας εξαρτάται από το χρόνο που θα μου δώσει η Τροχαία από τη στιγμή που θα απελευθερώσει το αυτοκίνητο και θα μπορέσω να το δω», είπε.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται μετά από αρκετές εβδομάδες, ώστε και ο Ιατροδικαστής να μπορέσει να έχει μια εικόνα για το αν ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει αλκοόλ και πόσο, ή για το αν κάποιοι έριξαν στο ποτό του κάποια περίεργη ουσία που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Στη δικογραφία που θα καταθέσει η Τροχαία στον εισαγγελέα μόλις ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις της 21χρονης Φρόσως Κυριάκου και της 30χρονης Μυρσίνης Αρναούτη.

Μέχρι στιγμής η Φρόσω έχει δώσει μια λακωνική κατάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Τροχαίας πως δευτερόλεπτα πριν το θηριώδες τζιπ του Παντελή προσκρούσει στο κράσπεδο, εκείνος έγειρε στο κάθισμα του συνοδηγού, δηλαδή προς το μέρος της.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο τραγουδιστής ή αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε από την κούραση.

Η Μυρσίνη πάλι δεν είναι σε θέση να δώσει καμία κατάθεση, αφού δίνει μάχη για τη δική της ζωή και από τις 18 Φεβρουαρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του «Ευαγγελισμού».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το μαύρο τζιπ του Αντώνη Ρέμου που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα στο γκάζι ή στο φρένο, ενώ οι εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων λένε, χωρίς να μπορούν να το αποδείξουν, πως ο τραγουδιστής έφυγε από το δρόμο χωρίς να πατήσει καθόλου φρένο.

Μάλιστα όπως έχει γράψει και το star.gr, τόσο ο Παντελής, όσο και η 21χρονη Φρόσω δεν φορούσαν ζώνες, αλλά τις είχαν «πατημένες». Τη μοιραία στιγμή όμως το σώμα του Παντελίδη λειτούργησε σαν ασπίδα για τη νεαρή κοπέλα, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί σοβαρά, σε αντίθεση με την 30χρονη Μυρσίνη που αν και καθόταν πίσω και φορούσε ζώνη ασφαλείας, τραυματίστηκε πολύ πιο σοβαρά.

Πηγή: press-news.gr