Ποιος επιχειρηματίας θα κάνει Χριστούγεννα με το δώρο στις off shore;


Απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακίνητα που ανήκουν σε off shore


Είναι γνωστό το φαινόμενο να περνούν κατά καιρούς φωτογραφικές διατάξεις μέσα σε νομοσχέδια. Το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τέτοια φωτογραφική διάταξη είναι και αυτή, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και απαλλάσσει από τον ειδικό φόρο τα ακίνητα που ανήκουν σε off shore.

Παρά το γεγονός ότι η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών, φαίνεται ότι στις αποφάσεις των αρμοδίων πιθανώς βάρυνε η φερόμενη εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, αναφερόμενος στην επίμαχη διάταξη έκανε λόγο για δώρο 90 εκατ. ευρώ σε φοροφυγάδες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τη διάταξη δεν ωφελούνται ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πολλές βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο του λουκέτου, ούτε φυσικά οι πολίτες, το εισόδημα των οποίων δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την υπερφορολόγηση.

Ποιοι εμπλέκονται off shore εταιρείες; Πολλοί εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Για μια τέτοια περίπτωση φέρεται να νομοθετήθηκε και η εν λόγω διάταξη, η οποία στερεί έσοδα από τα κρατικά ταμεία και κατά ένα τρόπο «επιβραβεύει» όσους τόσα χρόνια απέφευγαν τη φορολόγηση για πολυτελή ακίνητα, κρύβοντάς τα σε off shore εταιρείες.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο στον εν λόγω επιχειρηματία…