Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα φωτάκια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο στολισμός του δέντρου μπορεί να φαντάζει κάτι το εύκολο, αλλά δεν είναι τόσο. 

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν θα πάμε να αγοράσουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Είναι θέμα ασφάλειας να επιλέξουμε τα πιο κατάλληλα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, πόσο μάλλον όταν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά.

Σε περιπτώσεις όμως που χρησιμοποιήσουμε τα περσινά μας, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Ρωτήσαμε τους ειδικούς, μας έδωσαν τις χρήσιμες συμβουλές τους και σας τις παρουσιάζουμε.

• Δοκιμάστε αν τα φωτάκια λειτουργούν σωστά, πριν τα αγοράσετε. Μην βάζετε ποτέ μέσα στο σπίτι λαμπάκια εξωτερικού χώρου – και έξω από το σπίτι λαμπάκια εσωτερικού χώρου. Οι σχετικές ενδείξεις υπάρχουν για λόγους ασφαλείας και πρέπει να τις τηρείτε.
• Εάν χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από προηγούμενη χρονιά, ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο γυμνό καλώδιο, σπασμένα λαμπάκια και χαλαρές συνδέσεις. Μη διστάσετε να πετάξτε ένα προβληματικό σετ. Ποτέ μη συνδέετε περισσότερα από τρία σετ λαμπάκια στην ίδια πρίζα.
• Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά λαμπάκια σε μεταλλικό δένδρο. Μπορεί από ένα χαλασμένο λαμπάκι να προκληθεί ηλεκτροπληξία.
• Δέστε καλά τα φωτάκια που διακοσμούν εξωτερικά το σπίτι ή τα δένδρα του κήπου σας, ώστε να μην πέσουν ή να μην σπάσουν σε περίπτωση δυνατού αέρα. Για να τα στερεώσετε χρησιμοποιήστε ειδικό μονωτικό αυτοκόλλητο και όχι μεταλλικά στηρίγματα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
• Σβήστε όλα τα φώτα του δένδρου και τα κεριά πριν βγείτε από το σπίτι ή πριν πέσετε για ύπνο