Ο ναός του Πειραιά με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν αποτελεί μια συνηθισμένη εικόνα, ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρου εντός ενός ιερού ναού!

Από την άλλη όμως, το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το αστέρι στην κορυφή και τη φάτνη στη βάση του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας.

Για αυτό ναι μεν εκπλήσσονται οι πιστοί στη θέα έθνος χριστουγεννιάτικου δέντρου στο εσωτερικό ενός ναού, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeus Press, αυτή αποτελεί μια ευχάριστη και γλυκιά έκπληξη.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι πλατείες ναών στις οποίες έχουν στολιστεί μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα με τη φροντίδα των οικείων Δήμων.

Ο ναός του Πειραιά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Την «καινοτομία» αυτή εντοπίσαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, μια από τις πιο δημοφιλείς ενορίες του Πειραιά, με μαζική προσέλευση πιστών λόγω και του διαβάσματος της φανουρόπιτας.

Το πνευματικό έργο που επιτελείται στην ενορία της Μητρόπολης Πειραιά είναι σημαντικό, όπως και η προσπάθεια διατήρησης των βασικών αρχών και των παραδόσεων της ελληνοχριστιανικής οικογένειας.

Στα πλαίσια αυτά προφανώς στολίζεται και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο εντός του Ναού, το οποίο στέκει επιβλητικό και είναι γεγονός ότι προσελκύει το ενδιαφέρον των προσερχόμενων πιστών καθόλη τη διάρκεια των εορτών.