Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών.

Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα, στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια, καθώς επίσης και στα ορεινά της Εύβοιας.

kakokairia

Αναλυτικά η πρόγνωση

Την Τετάρτη, οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές. Εκτός από τις χιονοπτώσεις αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (6 με 8 βαθμούς).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Το απόγευμα της Τρίτης απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.