Επίθεση με βιτριόλι: Τρίωρο χειρουργείο για την Ιωάννα – Αφαιρέθηκε το καμένο δέρμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρεις ώρες κράτησε το ένα από τα πολλά χειρουργεία, στα οποία θα υποβληθεί η 34χρονη Ιωάννα, η οποία έπεσε θύμα άγνωστης μέχρι στιγμής γυναίκας που, το πρωί της Τετάρτης, της επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα.

Η νεαρή, που νοσηλεύεται στο τμήμα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, μπήκε σήμερα χειρουργείο για να της αφαιρέσουν το καμένο δέρμα στο πρόσωπο και να της τοποθετήσουν τεχνητό, για να μπει στη συνέχεια δέρμα από την ίδια. Η Ιωάννα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ στο πλευρό της θα βρεθούν και ψυχολόγοι και ψυχίατροι της ομάδας του νοσοκομείου.

Η κυρία Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός και Διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομειο, μίλησε στο protothema.gr για την δύσκολη επέμβαση, η οποία κράτησε τρεις ώρες. Η κυρία Καλοφωνου είπε: «Το κορίτσι το παρέλαβα χθες το μεσημέρι. Έχει βαθιά εγκαυμάτα στο πρόσωπο και επίσης σε τμήμα του κορμού και στα άνω άκρα δηλαδή στα χέρια ψηλά. Σήμερα μπήκε χειρουργείο ως επείγον, γιατί θεωρούμε ότι το βαθύ έγκαυμα είναι ένα επείγον χειρουργείο».