ΕΒΡΟΣ: Ύποπτες κινήσεις Τούρκων – «Τα βράδια τούς ακούμε να μιλούν στα ελληνικά»



Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

 Άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας είναι οι κάτοικοι στο χωριό Μαράσια, που μαζί με την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει, όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Καραμπατζάκης, να μηδενίσουν τις ροές από τον ποταμό.

Το χωριό Μαράσια βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές και μόλις λίγα μέτρα από την Τουρκία. 

Είναι ή καλύτερα ήταν ένα από τα σημεία που έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να περάσουν στην Ελλάδα μετανάστες.

Ο πρόεδρος των Μαρασίων εδώ και μέρες βρίσκεται 24 ώρες το 24ώρο στο πλευρό των κατοίκων του χωριού και τους παρέχει ψυχολογική και υλική βοήθεια, καθώς εδώ και 9 ημέρες δοκιμάζονται.

84243567_661489464619799_2362221833727508480_n.jpg

«Βρισκόμαστε στα Μαράσια, ακριβώς δίπλα στα σύνορα. Η αστυνομία, ο στρατός, οι συνοριοφύλακες βρίσκονται συνέχεια εδώ στο πλευρό μας. Ο κόσμος του χωριού δεν ανησυχεί για κάτι. Είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Το ποτάμι έχει μεγάλη έκταση και μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περάσει. Αυτό όμως το έχουμε σταματήσει με την 24ωρη φύλαξη. Αν περάσει κάποιος 5 μέτρα. Θα συλληφθεί αμέσως από τις ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει στην κάμερα του Newsbomb.gr ο κ Καραμπατζάκης.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν οι Τούρκοι προκαλούν, ο κ. Καραμπατζάκης απάντησε: «Υπάρχουν περιστατικά που γίνονται αργά το βράδυ. Ακούμε να φωνάζουν ελληνικά και μας κάνει εντύπωση πώς γίνεται κάποιος να φωνάζει ελληνικά από απέναντι. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι κάποιος Τούρκος. Κάποιος διακινητής… Μας δοκιμάζουν. Θέλουν να δουν αν εδώ είναι “νεκρό σημείο”. Εμείς τους απαντάμε όλη νύχτα. Η διακίνηση έχει σταματήσει εδώ. Δεν υπάρχουν ροές εδώ, γιατί ο στρατός κάνει το έργο του σωστά».

Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στα Μαράσια, όπου ένας μετανάστης ανέβηκε στο υδραγωγείο του χωριού, ο κύριος Γιώργος Καραμπατζάκης ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι αμέσως μετά το συμβάν σταμάτησε η παροχή του νερού, εστάλησαν δείγματα, τα οποία δεν έδειξαν κάποια αλλοίωση. Και από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα Μαράσια έχουν και πάλι νερό. Ο μετανάστης συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις

Τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις νωρίτερα έκαναν χρήση χημικών, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στη Ελλάδα προκαλώντας ζημιές στον φράχτη.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού και αποτρέπουν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές: