Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο εύπορης καλλονής στη Βούλα- ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλά είναι τα ερωτήματα στην περίεργη υπόθεση θανάτου της εύπορης  Αγγελικής Ασπρομάτη, το άψυχο σώμα της οποίας ξεβράστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2015 σε πολυσύχναστη παραλία της Βούλας. Λίγες ώρες πριν, η 55χρονη γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι της στη Γλυφάδα για μια βόλτα.

Η κόρη της, Ρόζα, εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει την άκρη του νήματος στον περίεργο θάνατο της μητέρας της.

Στην αρχή κάποιοι μίλησαν για αυτοκτονία. Όμως, τα στοιχεία που μετά από έρευνα εντόπισε η κόρη της και ο δικηγόρος της οικογένειας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πνιγμός της γυναίκας, μπορεί να ήταν και ένα καλοστημένο σκηνικό θανάτου.

Όπως είπε ο δικηγόρος κ.Στέλιος Σούρλας που έχει αναλάβει την υπόθεση, η οικογένεια προτίθεται να δώσει αμοιβή σε όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αλήθεια.

Κόρη Αγγελικής Ασπρομάτη: «Ήταν αδύναμη και δεν αντιστάθηκε στον κίνδυνο»

«Η σορός της ανασύρθηκε από το Λιμενικό Σώμα Βούλας. Το Λιμεναρχείο το ειδοποίησε ένας άνθρωπος που είπε ότι είδε μια σωρό να επιπλέει στα ανοιχτά. Δεν μου έδωσαν τα στοιχεία του ανθρώπου που τους ενημέρωσε», σημείωσε η κόρη της άτυχης γυναίκας, Ρόζα,  στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

«Αν κάποιος μελετήσει την έκθεση του Λιμεναρχείου και την ιατροδικαστική έκθεση, θα διαπιστώσει πως υπάρχουν αντιφάσεις που δεν μας επιτρέπουν να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα για το τι στ’ αλήθεια συνέβη εκείνη την ημέρα» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως η μητέρα της, είχε σταματήσει τα τελευταία επτά χρόνια να κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

Η Αγγελική Ασπρομάτη περίπου είκοσι μέρες πριν χάσει τη ζωή της είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με την κόρη της αυτό την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερικό κίνδυνο.«Ήταν αδύναμη και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια εις βάρος της ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να χάνει τη μητέρα του και να μην ξέρει το γιατί και το πως έφυγε από τη ζωή. Πρέπει να πάρουμε μια απάντηση στα ερωτήματα που μας καίνε» τόνισε συγκινημένη.

Τα ρούχα της Αγγελικής Ασπρομάτη και τα παπούτσια της, βρέθηκαν στην ακτή και αν έμπαινε ξυπόλητη στη βραχώδη θάλασσα θα είχε εκδορές στα πέλματα ή στα πόδια, κάτι που δεν αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

«Η τσάντα της μέσα είχε το πορτοφόλι της, ένα κουτί Clonotril και ένα κουτί Depon. Και τα δύο ήταν άδεια. Όμως στο σώμα της δεν βρέθηκαν αυτά τα φάρμακα από την ιατροδικαστική εξέταση. Βρέθηκε άλλη ουσία στο σώμα της. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε να ξεκινήσω να ψάχνω», σημειώνει.

«Αποκλείουμε την αυτοκτονία»

Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει πως το πτώμα έφερε εκδορές στο μέτωπο, στο αριστερό μάγουλο αλλά και στο στήθος.

Δεν προσδιορίζεται στην έκθεση η ακριβής ώρα θανάτου. Ο περιπατητής εντόπισε το πτώμα μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και το λιμενικό έφτασε στο σημείο γύρω στη μία και μισή.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία χειμερινού κολυμβητή που βρισκόταν στο σημείο από τις δέκα ως τις δώδεκα το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, δεν είδε τη γυναίκα να μπαίνει στη θάλασσα, ούτε πτώμα να επιπλέει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στη νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά το θάνατο της διαπιστώθηκε εκροή μικροφυσαλιδώδους αφρού, που συμβαίνει να μειώνεται σταδιακά σε περιπτώσεις πνιγμού. Η εκροή αυτή δεν διαπιστώθηκε την επομένη μέρα του θανάτου όταν πήγε η κόρη της να την αναγνωρίσει στο νεκροτομείο.

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην οικογένεια το γεγονός πως ένα άτομο από το κοντινό περιβάλλον της Αγγελικής Ασπρομάτη βρέθηκε περίπου μια ώρα μετά την αναχώρηση της από το σπίτι να την αναζητά στην παραλία της Βούλας. Να σημειωθεί πως το σπίτι της από την παραλία απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιόκας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» εκτίμησε πως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση. Εντόπισε από την ιατροδικαστική έκθεση πως ένα από τα τραύματα της γυναίκας ήταν προθανάτιο

Πηγή: star.gr