Αγρότες: Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Κυβέρνηση – Ποια μπλόκα κλείνουν σήμερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που ομάδα αγροτών ετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, οι πιο σκληροπυρηνικοί από αυτούς συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

Επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για το ασφαλιστικό, οι αγρότες κλείνουν και σήμερα Παρασκευή (19/2) δρόμους και τελωνεία ενώ προχωρούν σε καταλήψεις εφοριών και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μέσα σε πόλεις.

Τα Τέμπη παραμένουν επ’ αόριστον κλειστά, την ώρα που το κλίμα στον αποκλεισμένο Προμαχώνα παραμένει τεταμένο καθώς οι Βούλγαροι οδηγοί έχουν δημιουργήσει το δικό τους μπλόκο σαν «αντίποινο» στο μπλόκο των αγροτών, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιημένες στο σημείο.

Τη συνέχιση του αποκλεισμού του τελωνείου των Κήπων επ’ αόριστον αποφάσισαν οι αγρότες του νότιου Έβρου, παρατείνοντας τον «εγκλωβισμό» των φορτηγών τόσο επί του ελληνικού όσο και επί του τουρκικού εδάφους. Στα ελληνικά σύνορα τα ακινητοποιημένα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά περίπου επτά χιλιομέτρων.

Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους» δηλώνουν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέκλεισαν χθες από τις 15:00 το μεσημέρι έως και τις 21:00 το βράδυ την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και στις τρεις λωρίδες των δύο ρευμάτων.

Όπως ανέφερε μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε και δύναμη από το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Οι αγρότες του μπλόκου στης θέση «Πράσινα Φανάρια», απέκλεισαν για μία ώρα από τις 20:00 το βράδυ την διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστικής Βασίλης Μαυροσκάς, στόχος είναι αναδειχθεί ότι οι αγρότες είναι στη θέση τους και παραμένουν δυνατοί. «Παρά τις δηλώσεις που έγιναν χθες για αποχώρηση δύναμης από το μπλόκο, τις οποίες αποδίδω σε ένταση της στιγμής και χαρακτηρίζω άστοχες, από το σημείο δεν έφυγε κανείς και παραμένουμε στη θέση μας μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Αποκλεισμένα είναι και τα διόδια Μαλγάρων ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από 15 μέρες και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Οι αγρότες του νομού Λάρισας προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης και σε αποκλεισμούς επαρχιακών δρόμων δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, παραμένει κλειστή και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος τους Αργυροπουλίου. Οι αγρότες σφίγγουν κάθε μέρα και περισσότερο τον κλοιό αναμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματα τους, με τα Τέμπη να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον.

Πελοπόννησος

Τους αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν την ίδια ώρα οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός τόσο της παλιάς όσο και της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.