Στην 58η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη 168 κρατών για τη διαφθορά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις ανησυχούν την μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια η οποία, στην ετήσια έκθεσή της για τη διαφθορά στον κόσμο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επισημαίνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις της Βραζιλίας ή της Μαλαισίας.

 «Όλες οι BRICS (ακρωνύμιο των πέντε αναδυόμενων οικονομικών δυνάμεων Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), οι πιο υποσχόμενες χώρες της παγκόσμιας οικονομίας, προκαλούν ανησυχία και έχουν βαθμολογίες κάτω από το 50 στον δείκτη μας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόμπιν Χόντες, διευθύντρια έρευνας στη μκο που έχει την έδρα της στο Βερολίνο.

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International, TI) συντάσσει μια «Έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς», μια αξιολόγηση (που αφορά φέτος 168 χώρες) σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες κατατάσσονται από την πιο διεφθαρμένη μέχρι την πιο ενάρετη. Στον φετινό κατάλογο της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση συγκεντρώνοντας 46 βαθμούς.