ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ο Δήμαρχος Σάμου βρίζει και σπρώχνει πρόσφυγες και μετανάστες !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- «Εκτός ελέγχου» ο Δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος με τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων στο νησί 

- Σπρώχνει και φωνάζει σε πρόσφυγες να φύγουν 

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση το hotspot της Σάμου, καθώς τόσο εντός όσο και περιμετρικά από αυτό ζουν περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι.

Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται ότι είναι 12 φορές δηλαδή περισσότεροι από την επίσημη χωρητικότητα που είναι μόλις για 648 άτομα, όπως καταγγέλλει ο οργανισμός «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο».

Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του οποίο η ακραία ξενοφοβική συμπεριφορά καταγράφτηκε σε βίντεο.

Στο επίμαχο βίντεο φαίνεται ο Γιώργος Στάντζος να βρίσκεται σε κεντρική πλατεία του νησιού, όπου αποφασίζει να «παρέμβει»,

Σπρώχνοντας και φωνάζοντας στους πρόσφυγες ακούγεται να λέει: «Go, go go» ενώ σε ένα σημείο η κάμερα να τον πιάνει να αρπάζει έναν από τους παρευρισκόμενους και του λέει «γ@@σου, φύγε. Φύγετε όλοι από εδώ».

Μια γυναίκα μάλιστα από την οποία ζητάει από απομακρυνθεί από την πλατεία, του εξηγεί ότι είναι τουρίστρια. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν πτοείται απαντώντας της ότι δεν είναι τουρίστρια, ζητώντας της να φύγει.

Μάλιστα κάποια στιγμή που ο δήμαρχος πλησιάζει τον δημοσιογράφο που τραβάει το βίντεο τον ρωτάει: «Το α γ@@σου ακούγεται;»

«Ευχαριστούμε την αστυνομία που παρενέβη» αναφέρει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «πλέον θα αρχίζουμε εμείς να κερδίζουμε τους κοινόχρηστούς μας χώρους».

«Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».