ΠΟΥ το έχει «στρώσει» και πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα «δόντια» του δείχνει και σήμερα, Κυριακή (24/01/2016) ο καιρός. Η χώρα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε κλοιό κακοκαιρίας, ενώ πολλές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι πολικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να πέφτει 10 βαθμούς Κελσίου, υπό το μηδέν.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στον καταρράκτη του Λειβαδίτη, στην ορεινή Ξάνθη, το μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με το υψόμετρο του Λειβαδίτη ήταν αρκετά για να παγώσει για ακόμη μια φορά ο καταρράκτης και να δημιουργηθεί μια εκπληκτική εικόνα.

katarraktis

 Το θέαμα για ακόμη μια φορά μαγευτικό και όπως είναι φυσικό προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών που δεν έχασαν την ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρεθούν στην περιοχή και να απολαύσουν από κοντά τον καταρράκτη.

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες τις τελευταίες ώρες οι εικόνες που έρχονται από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Ένα λευκό πέπλο έχει σκεπάσει από τη νύχτα το Οροπέδιο Λασιθίου, συνθέτοντας ένα σκηνικό πραγματικά μαγευτικό.

kriti2

Αν και στις περισσότερες περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι αποζητούν να δουν μία «άσπρη» μέρα, οι κάτοικοι του Οροπεδίου έχουν συχνά την τύχη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να βλέπουν τα πάντα ντυμένα στα λευκά.

Έτσι κι αυτή τη φορά, σύμφωνα με το cretapost.gr η χιονόπτωση, που άρχισε να σημειώνεται από χθες το απόγευμα και διήρκησε όλη τη νύχτα, κάλυψε δρόμους, αυτοκίνητα, σπίτια.

Στα «λευκά» και το Μαίναλο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Μαίναλο, Αρκαδίας, όπου το χιόνι έχει στρώσει τα πάντα.

mainalos2

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -10 (μείον 10) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός παγετός (η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας).

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα 25-01-2016 στα δυτικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.

 
br