Έκτακτο: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα, με αυστηρούς ελέγχους από το πρωί του Σαββάτου.

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα ενώ ήδη από το πρωί του Σαββάτου η Αστυνομία θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Εξαιρετικά πιθανό είναι, όπως σημείωσε να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ενώ απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ευάγγελος Τουρνάς, Στέλιος Πέτσας, Λευτέρης Οικονόμου. η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής καθώς και μετεωρολόγοι και αρμόδιοι φορείς, αποφασίστηκε ότι αύριο θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για σχολεία και τηλεργασία στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση η ΓΓΠΠ και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων έχουν ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων καθώς και αντίστοιχων φαινομένων. Ταυτόχρονα, σε αυξημένη ετοιμότητα είναι και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

«Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας»

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε νέα του πρόγνωση ανέφερε ότι ενδέχεται να χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Μαρουσάκης εξήγησε μιλώντας στο Οpen, ότι θα σημειωθούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με ολικό παγετό σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας, με θερμοκρασίες ως και -15 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολύ ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται γρήγορα και που θα απασχολήσουν το σύνολο της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα θα είναι ο υψηλός παγετός -σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί και ολικός παγετός- που θα έχει υψηλή διάρκεια, ενδεχομένως και μέχρι την επόμενη Πέμπτη.