Γιώργος Μαυρίδης: «Να γίνει κακούργημα η κακοποίηση ζώων»


Υπέρ της αυστηροποίησης του Νόμου που αφορά στην προστασία των ζώων τάχθηκε ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο για την κακοποίηση ζώων και ανθρώπων.

Ο κ. Μαυρίδης που ήρθε στον Βόλο μαζί με τα δύο σκυλάκια του τα οποία ανέβασε στην εξέδρα όπου μίλησε ο ίδιος, εξέφρασε την άποψη ότι η κακοποίηση των ζώων πρέπει να τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.«Υπάρχει κακοποίηση ζώων από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πώς να φερθούν στα τετράποδα. Υπάρχει όμως και η κακοποίηση που οφείλεται σε ψυχική αστάθεια του θύτη. Αυτό πολλές φορές συνδέεται και με άλλες μορφές κακοποίησης», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης.

Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων από την Πολιτεία για την εξάλειψη του προβλήματος των αδέσποτων, προτείνοντας αύξηση της φορολογίας σε περιπτώσεις αγοράς ζώων με στόχο να αποτρέπεται η αγορά και να προωθείται η υιοθεσία αδέσποτων.

Ο Γιώργος Μαυρίδης συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «από την κακοποίηση ζώων, στην κακοποίηση των ανθρώπων και αντίστροφα» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και πρόταση του Ειδικού Συμβούλου Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτή κ. Αθανάσιου Κωτούλα, με τη συνεργασία της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 16ου και30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, με τη συμμετοχή επιστημόνων της πόλης.

Οπως τονίστηκε στην εκδήλωση και σύμφωνα με έρευνες, «υπάρχει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και ανθρώπων. Η βία είναι ένας κύκλος. Και συνήθως ο θύτης έχει υπάρξει θύμα και το αντίστροφο. Αν κάτι μας λείπει, αυτό είναι η παιδεία και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές δεξιότητες στην συμπεριφορά μας. Βάζοντας εμάς στην θέση εκείνου που πονάει, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της καταστροφής»