ΝΙΚΑΙΑ: Στα «μαλακά» έπεσαν οι δράστες που μαχαίρωσαν τον Έκτορα


Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές, εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση του Έκτορα, του σκύλου που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν τον μαχαίρωσαν στη μέση του δρόμου, στη Νίκαια.

Οι δράστες έπεσαν στα «μαλακά» με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον άτυχο σκύλο σε σημείο να του τρυπήσει τον πνεύμονα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με αναστολή.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν φυλάκιση 3 ετών για την κακοποίηση κι από έναν χρόνο για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Το δικαστήριο επιδίκασε τελικά ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων για την κακοποίηση του ζώου και τριών μηνών για τα άλλα δύο αδικήματα, με αναστολή.

Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς μία από τους δικαστικούς λειτουργούς συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Ο άντρας που κρατούσε ακινητοποιημένο τον Έκτορα και τον χτυπούσε με λοστό, κρίθηκε αθώος, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης.

Αθώος, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, κρίθηκε και ο κηδεμόνας του Έκτορα, τον οποίο ο δράστης κατηγόρησε για σωματική βλάβη.

Είναι πραγματικά λυπηρό, μετά από τόσες μαρτυρίες, τόσα στοιχεία και τόση ευαισθητοποίηση, το δικαστήριο να δείξει τόση επιείκεια σε μία υπόθεση που έγινε σύμβολο της κακοποίησης των ζώων στη χώρα μας.

Έτσι, ο μεν ένας κατηγορούμενος δε θα έχει καν μία καταδίκη στο μητρώο του, ο δε καθηγητής θα επιστρέψει στο σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε με τον προηγούμενο νόμο, που θεωρούσε παρόμοια περιστατικά ως πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αν εκδικαζόταν με τις νέες συνθήκες, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Ίσως πάλι και όχι…