ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε γιατί θα βάλουν ΤΣΙΠΑΚΙ στα αυτοκίνητά μας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποκαλυπτική ήταν η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε για τα σενάρια και τις κινήσεις που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας με την είσοδο της νεάς χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που ισοδυναμεί με το διπλάσιο ποσό από τα τέλη κυκλοφορίας.

Για κάποιον δηλαδή με ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά του 2007 που καλείται να πληρώσει 280 ευρώ, αυτός εάν δεν πληρώσει μέχρι την Παρασκευή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ίσο με 560 ευρώ.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για να μπορέσει να "πιάσει" όλους εκείνους που θα αγνοήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να τα έχουν πληρώσει.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο δημοσιογράφος του NewsIt.gr Θανάσης Λυρτσογιάννης, το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει εντός του 2016 να δημιουργήσει μία εφαρμογή μέσω ενός chip με το οποίο θα μπορεί να ελέγχεται ποιός έχει ή δεν έχει πληρώσει.

Αυτό το chip θα τοποθετείται με κάποιον - άγνωστο προς το παρόν - τρόπο στο αυτοκίνητο και η αγορά του, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

Ένα ειδικό όχημα που θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει και να εντοπίζει όλα εκείνα τα αυτοκίητα που δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο chip, με στόχο αυτομάτως να ενημερώνεται η εφορία και να προσδιορίζει άμεσα το πρόστιμο.

πηγη: newsit.gr