Έρχεται νέος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ από τα μέσα Ιανουαρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και νέα προγνωστικά στοιχεία προειδοποιούν για μεγαλύτερο χιονιά μετά τα μέσα Ιανουαρίου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτά τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρός αντικυκλώνας γνωστός και ως Αζορικός, θα καταφέρει να ''σκαρφαλώσει'' στα ανατολικά τμήματα του Ατλαντικού Ωκεανού και να εξαπλωθεί από την Ισπανία και τις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής ως και την Αγγλία και τη Γροιλανδία.

Ο αντικυκλώνας αυτός όπως επισημαίνει το Greek-Weather.Org, σε περίπτωση που επεκταθεί τόσο ψηλά όπως δείχνουν και τα τωρινά στοιχεία, θα είναι σε θέση να εγκλωβίσει όλα τα χαμηλά βαρομετρικά στη Μεσόγειο, στέλνοντας αυτά τα χαμηλά προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα, τη Τουρκία και τη Κύπρο, ωστόσο ο αντικυκλώνας αυτός θα πιέσει το πολικό ψύχος από το βόρειο πόλο και θα το αφήσει να κατέβει μέχρι περίπου και την Ελλάδα.

Έτσι ο συνδυασμός χαμηλών βαρομετρικών στη Μεσόγειο μαζί με το ψύχος που ενδέχεται να μας έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, θα μεταφράζεται σε αρκετά χιόνια και γενικότερα σε ακραία καιρικά φαινόμενα στη περιοχή μας. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο χρονικό διάστημα 15-25 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει ουσιαστικά την επόμενη σοβαρή ψυχρή εισβολή για τη χώρα μας και όλη την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Βασανίστηκε μέχρι να ξεψυχήσει ο συνοδηγός!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τι οδήγησε στον θάνατο τους δύο αγρότες στο Μεσολόγγι