ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την μαύρη χήρα που πάγωσε το πανελλήνιο


Στο τελευταίο «Τούνελ» για το 2015, τα αποσπάσματα που προβλήθηκαν από τις εμφανίσεις της χήρας του Θανάση Λάμπρου, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.

Η γυναίκα που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του, εμφανιζόταν στον αέρα και στα διαλείμματα του «Τούνελ» με δύο πρόσωπα.

Από τις εκκλήσεις της να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της και να τιμωρηθούν, στα διαλείμματα της εκπομπής είχε άλλες αγωνίες…

Ρωτούσε κάποιους από τους παριστάμενους «αν τα έλεγε σωστά, αν έκανε κάπου λάθος και αν η απόδοση της στην εκπομπή ήταν καλή»!

Η ίδια ισχυρίζεται πως η ομολογία της για τη δολοφονία του συζύγου της που εμφανίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου, είναι προϊόν ψυχολογικής πίεσης και γι’ αυτό δεν την υπέγραψε.

Ο δικηγόρος της Σπύρος Ρομποτής σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, κατηγόρησε Αστυνομία και Εισαγγελέα «για την αμφισβητούμενη ομολογία» της πελάτισσας του και είπε ότι θα κάνει εναντίον τους μηνύσεις «όταν θα έρθει η ώρα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ανέφερε ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αρκετά και «όπως η χήρα του καπετάνιου οδηγήθηκε στην προφυλάκιση, έτσι και θα καταδικαστεί.» Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο έγκλημα αυτό είχε συνεργό που θα εντοπίσει η ανάκριση.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων βρέθηκε πυροβολημένος, πεσμένος μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού του καλύτερου φίλου του στην Κοιλάδα Αργολίδας. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί του χέρι , ανήκε στο φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο θύμα. Το σκηνικό στον τόπο ήταν στημένο για να δείξει αυτοκτονία…

Τι έλεγε στο «Τούνελ» η σύζυγος του καπετάνιου

Στις 5 Ιουνίου η Δήμητρα Λάμπρου-Βούλγαρη, χήρα του καπετάνιου της Κοιλάδας φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο «Τούνελ». Τότε είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη δική της εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μοιραία ημέρα πριν και μετά το φονικό. Συμφωνούσε με το πάνελ ότι ο σύζυγος της δεν είχε αυτοκτονήσει όπως είχαν πει αρχικά, αλλά είχε δολοφονηθεί και έκανε συνεχώς εκκλήσεις σε μάρτυρες να μιλήσουν για να βρεθούν οι δολοφόνοι.

Στα διαλείμματα της εκπομπής έλεγε και ξανάλεγε στο δικηγόρο των γονιών του θύματος ότι «θέλει να βρεθεί άκρη» ρωτώντας τον παράλληλα «αν τα έλεγε καλά». Οι πληροφορίες έφταναν η μία μετά την άλλη στο τηλεφωνικό κέντρο και κείνη ανήσυχη ρωτούσε την παρουσιάστρια για το περιεχόμενο τους. Μία μαρτυρία έλεγε πως στο παρελθόν η Δήμητρα είχε μαχαιρώσει στο χέρι το σύζυγο της.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο εκείνη απάντησε πώς είχε κοπεί από ένα σπασμένο πλαστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακούσετε πολλά, ότι τον είχα σκοτώσει, ότι τον είχα αποκεφαλίσει…»

Μιλώντας στο «Τούνελ» για το σπίτι του φίλου στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο σύζυγος της, στην αρχή είπε πως εκείνη είχε το κλειδί. Στη συνέχεια διόρθωσε τη φράση της λέγοντας πως μόνο ο άνδρας της είχε κλειδί και πήγαινε στο σπίτι του φίλου τους όταν εκείνος έλειπε.

19 Ιουνίου 2015

Πριν κλείσουν τα φώτα για την καλοκαιρινή σεζόν στις 19 Ιουνίου, η Δήμητρα Λάμπρου-Βούλγαρη βρέθηκε ξανά στο πλατό της εκπομπής. Η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε τότε στις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα στην περιοχή της Κοιλάδας και που ενοχοποιούσαν διάφορα πρόσωπα σαν δολοφόνους του καπετάνιου. Η χήρα του αντιδρούσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ έχει γίνει ολόκληρος φόνος και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πρέπει η αστυνομία να μας πει τι έχει γίνει…»

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αφήσει στο σπίτι τους το τσαντάκι του που δεν αποχωριζόταν ποτέ, εκείνη απάντησε πως δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιον άλλο, πέρα από το σύζυγο της.

Όταν ο απόστρατος αστυνομικός διευθυντής της ΕΛ. ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος πήρε το λόγο και είπε πως θα ήταν καλό ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο από την Αθήνα να βοηθήσει στην έρευνα για να συλληφθεί ο δολοφόνος, η χήρα του καπετάνιου συμφώνησε. Ο αστυνομικός συμπλήρωσε πως τα στοιχεία «φωνάζουν από μόνα τους» και τη συνεχάρη για την ψυχραιμία της. Η ίδια είπε πως είναι αισιόδοξη ότι θα πιάσουν τους ενόχους και θα βοηθήσει όσο μπορεί τις Αρχές προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση , για να ησυχάσουν οι γονείς του και η κόρη του που υποφέρουν. Στο διάλειμμα η Δήμητρα Λάμπρου – Βούλγαρη απευθύνθηκε σε συγγενή της που τη συνόδευε λέγοντας: « Τι βλέπεις; Τα είπα καλά ; Τους τάπωσα λίγο, αλλά έπρεπε» -εννοώντας τους αστυνομικούς. Στο τέλος απευθυνόμενη στον ίδιο, τον ρώτησε: «Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου;» .