Γιατί παραιτήθηκε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου;


Του Πέτρου Κουσουλού
Καθόλου ξαφνική για εκείνους που γνωρίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης δεν είναι η είδηση παραίτησης της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου στο Εφετείο Αθηνών. Σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση και το «χαλασμένο τηλέφωνο» που θέλει δυναμική εισαγγελέα να παραιτείται α) Επειδή αργούσε να περαιώσει δικογραφίες! ή β) την έφαγαν τα συμφέροντα και τα διαπλεκόμενα η αλήθεια είναι άλλη: Η παραίτηση έχει να κάνει με καθαρά προσωπικούς λόγους.

Ελένη Ράικου

Ελένη Ράικου

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό ενώ για την παραίτηση ήταν πλήρως ενημερωμένη η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ράικου η οποία στήριξε και στηρίζει απόλυτα την εισαγγελική λειτουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Παπανδρέου χειρίστηκε βαρύτατα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών όπως και υποθέσεις των ύποπτων αθλητικών αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, των εξοπλιστικών του Άκη Τσοχατζόπουλου, της πυροσβεστικής και πολλών ακόμη.

Αρκετές φορές οι ενέργειες είχαν αποτελέσει την αιτία για να μπει στο «στόχαστρο» συγκεκριμένων αλλά και εκδοτικών συμφερόντων. Εφεξής θα υπηρετεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι διαδικασία στελέχωσης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς και των οικονομικών εισαγγελέων με επιστημονικούς συνεργάτες όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr , ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έληξε ένα χρονίζον πρόβλημα και αποσπά 35 ειδικούς συνεργάτες στο τμήμα της Ελένης Ράικου και άλλους 35 στο τμήμα του Παναγιώτη Αθανασίου.

Πηγή: ereportaz.gr