ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Παραίτηση 9 μελών από το Δ.Σ. με υπόδειξη Σαββίδη – Τι σχέση έχει ο Πειραιάς;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση εννέα μελών να παραιτηθούν από το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Μάλιστα η χρονική στιγμή που επέλεξαν να ανακοινώσουν την απόφαση τους αυτή, γεννά ερωτηματικά, μιας και σε 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής, για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να «πληγώσουν» ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του οργανωμένου ποντιακού χώρου καθώς η απόφαση των εννέα μελών, πρόσφατα εκλεγμένων στο ΔΣ (πριν από έξι μήνες) ίσως αποτελέσει και βόμβα στο θεμέλιο λίθο της ενότητας του χώρου.

Καλά πληροφορημένες πηγές του kozan.gr, αναφέρουν ότι και εδώ, πιθανότατα, να υπάρχει ποδοσφαιρικό παρασκήνιο! Όπως, μεταξύ άλλων, μας ανέφερε, άνθρωπος που γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο χώρο: «Οι εννέα παραιτηθέντες φέρεται ν’ ανήκουν στο περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη. Προσπάθησαν να κερδίσουν τις εκλογές τις ΠΟΕ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το ποτήρι, φαίνεται, πως, ξεχείλισε, όταν η άλλη τάση (Παρχαρίδης Γιώργος, πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕ και νυν της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Τοπαλίδης Χρήστος/Πρόεδρος ΠΟΕ) αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση του Δήμου Πειραιά, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην οποία θα συμμετείχε ενεργά και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης! Όπως εικάζουν κάποιοι, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλλον δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση αυτή, αντιμετωπίζοντάς την με  δυσαρέσκεια. Αυτή η δυσαρέσκεια του Προέδρου του ΠΑΟΚ φέρεται πως επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τα εννέα μέλη του Δ.Σ , που, εν τέλει παραιτήθηκαν…».

Όποια και αν είναι, η ακριβής, αλήθεια, πίσω από τις παραιτήσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο ποντιακός χώρος, που σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διαιρεμένος, αν θέλει να πετύχει τους στόχους του.

Πηγή: kozan.gr