Αυτό είναι το μαχαίρι που έστριψε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς!


Είναι μια εικόνα που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στην μνήμη όλων.

Είναι μια εικόνα που πρέπει να βλέπουν ακόμα και όσοι ακόμα και σήμερα δεν συγκινούνται από την δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Παύλου Φύσσα από έναν αδίστακτο και αιμοσταγή δολοφόνο. Η φωτογραφία με το ματωμένο μαχαίρι που έστριψε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών. Όσα δεν κάνουν οι λέξεις λοιπόν ας τα κάνει μια φωτογραφία….

Σήμερα, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε με την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τα όσα είπε ο αστυνομικός είναι συγκλονιστικά: «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν τον έβαλαν στο περιπολικό, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης Δημήτρη Κουρετζή.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, τόνισε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο πως αρχικά ο Ρουπακιάς τους έλεγε «δεν ξέρω τι έγινε» και αφού ο κ. Κουρετζής του είπε πως βρήκε το μαχαίρι και από εκεί θα εντοπιστεί ο δράστης, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτήν την «ομολογία».

Κατέθεσε επίσης ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 έλαβε εντολή από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να κινηθεί με το περιπολικό, στο οποίο ήταν συνοδηγός, στον ευρύτερο τομέα Κερατσινίου-Νίκαιας. Όπως είπε, στις 00.03 τη νύχτα τους δόθηκε εντολή να μεταβούν στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, λόγω συμπλοκής. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι σε περίπου 1 λεπτό έφτασαν στο σημείο, καθώς κινούνταν στην παράλληλη οδό. Εκεί, όπως είπε, είδε ένα αμάξι με αναμμένα φώτα, σταματημένο ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη και συγκεντρωμένο κόσμο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αμάξι υπήρχε οδηγός και η μηχανή ήταν αναμμένη. «Παρκάραμε μπροστά του σε σχηματισμό Τ, ώστε να μην μπορεί να φύγει. Όταν κατεβήκαμε προσέγγισα μια παρέα τεσσάρων-πέντε παιδιών που ανάμεσά τους ήταν μία κοπέλα που κρατούσε έναν αιμόφυρτο άντρα. Προσπάθησα να δω τι τραύμα φέρει. Είχε τραύμα στην καρδιά και τη μασχάλη. Της είπα να μην τον κουνάει γιατί το χρώμα του ήταν μοβ. Φαινόταν σοβαρά και υπήρχε φόβος για εσωτερική αιμορραγία. Κάλεσα ασθενοφόρο, ούρλιαζα μάλιστα στον ασύρματο γιατί το παιδί φαινόταν, έφευγε. Ένας από την παρέα μου είπε «αυτός το έχει κάνει» και μου έδειξε προς το αυτοκίνητο».

Όταν πήγε στο αμάξι είδε τον Ρουπακιά να καπνίζει. Φαινόταν ήρεμος. Του είπε να σβήσει το τσιγάρο και να του εξηγήσει τι έχει γίνει. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, του απάντησε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Ο μάρτυρας είπε ότι έκανε περιμετρικά έλεγχο στο αυτοκίνητο και ότι στην πίσω αριστερή ρόδα βρήκε το μαχαίρι, το οποίο το έβαλε στο ειδικό σακουλάκι και το άφησε στο περιπολικό.

Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε, έβγαλε τον Ρουπακιά από το αμάξι και του έβαλε χειροπέδες. Μέσα στο περιπολικό και ενώ κατευθύνονταν με τον συλληφθέντα στο τμήμα του Κερατσινίου ο κ. Κουρετζής κατέθεσε ότι ρώτησε και πάλι τον Ρουπακιά τι έχει γίνει και έλαβε και πάλι την απάντηση ότι δεν ξέρει. Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, αφού ενημέρωσε τον Ρουπακιά πως βρήκε το μαχαίρι και ότι από τα αποτυπώματα «θα βρεθεί αν έχεις κάνει κάτι», τότε μόνο ο κατηγορούμενος τους είπε ότι αυτός το έχει κάνει και να μην το πουν σε κανέναν γιατί «είναι δικός τους». Σύμφωνα με τον αστυνομικό, όταν ρώτησε τον Ρουπακιά τι εννοεί, εκείνος του απάντησε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο αστυνομικός απάντησε ότι έχει δεχτεί, μετά το περιστατικό, απειλές τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Είπε, μάλιστα, ότι μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του χάραξαν μια υβριστική λέξη στο αυτοκίνητο.

«Ζητώ την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου», είπε με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουρετζής. Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την υπεράσπιση, και συγκεκριμένα από τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακιά κ. Ρουμπέκα, επανέλαβε πως ο κατηγορούμενος ήταν νηφάλιος όταν τον συνέλαβε λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν νηφάλιος, ήρεμος, χωρίς να αντιδράσει κοιτούσε μπροστά ενώ το παλικάρι ήταν αιμόφυρτο λίγο πιο πέρα».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ