ΣΟΚ: Άνοιξαν οικογενειακό τάφο στην Αμαλιάδα και έκλεψαν από μέσα την οστεοθήκη!


Ανατριχίλα στο νεκροταφείο Αμαλιάδος στη Φραγκαβίλλα. Άγνωστοι έκλεψαν τη φωτογραφία του νεκρού και άνοιξαν οικογενειακό τάφο, από όπου πήραν την οστεοθήκη!

Το πρωτοφανές περιστατικό για τα αστυνομικά χρονικά της Αμαλιάδος και της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να συνέβη μέσα στον Αϋγουστο αφού συγγενικά πρόσωπα του νεκρού είχαν επισκεφθεί το νεκροταφείο πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το πρωί η 83χρονη χήρα με τον γιο της πήγαν στο νεκροταφείο Φραγκαβίλλας για να ανάψουν ένα κερί στον οικογενειακό τάφο, όπου το 2012 είχαν τοποθετήσει την οστεοθήκη. Πλησιάζοντας τον τάφο, σοκαρίστηκαν αφού τον είδαν ανοιχτό και η ηλικιωμένη σωριάστηκε λιπόθυμη  όταν κατάλαβε ότι από μέσα έλειπε η οστεοθήκη!

Παράλληλα, από την ταφόπλακα ο άγνωστος/οι δράστης/ες είχαν ξηλώσει τη φωτογραφία του νεκρού μαζί με το μαρμάρινο πλαίσιο.

Ο γιος της ηλικιωμένης, συγκλονισμένος, αφού συνέφερε τη λιπόθυμη μητέρα του και τη μετέφερε στο αυτοκίνητο, έριξε μια σύντομη ματιά γύρω από τον τάφο, σε μια προσπάθεια να βρει πεταμένη την οστεοθήκη αλλά μάταια. Να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν ζημιές στους γειτονικούς τάφους…

Στη συνέχεια ο γιος πήγε στο Α.Τ Αμαλιάδος όπου κατήγγειλε το γεγονός και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για περιύβριση νεκρού.
Αστυνομικοί του Α.Τ. Αμαλιάδας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δεν έκρυψαν την έκπληξή τους ενώ ανώτερος αξιωματικός δήλωσε: «Υπηρετώ 25 χρόνια στην Αμαλιάδα και δεν έχω συναντήσει παρόμοιο περιστατικό… Είναι θλιβερό και μακάβριο…Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που θα έκανε κάποιος κάτι τέτοιο…»

Σύμφωνα με αστυνομικούς η βέβηλη αυτή πράξη πρέπει να έγινε βραδινές ώρες αφού ο οικογενειακός τάφος, βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του νεκροταφείου και ο δράστης θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός. Επίσης η ανοξείδωτη οστεοθήκη που αφαίρεσε και πήρε μαζί του ο δράστης, είναι μεγάλων διαστάσεων 80Χ50Χ50 και αν αυτό γινόταν ημέρα θα γινόταν αντιληπτός.

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2013 ο ίδιος τάφος είχε και πάλι παραβιασθεί χωρίς τότε οι δράστες ή ο δράστης να αφαιρέσουν κάτι.

Πηγή: patrisnews