Αποβλήθηκε η οικογένεια Φύσσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την έντονη αντίδραση της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην παρίσταται τελικά ως πολιτικώς ενάγοντες σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων πρωτοκλασσάτων κοινοβουλευτικών στελεχών πρώην και νυν (Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρου, Γιάννη Λαγού κλπ).

Το Δικαστήριο αποφάσισε τα 18 κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής καθώς και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν μόνο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης να δικαστούν χωρίς πολιτική αγωγή.

Ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, τα μέλη του ΠΑΜΕ, συνολικά τα 15 θύματα που έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση θα παρίσταται μόνο σε βάρος των κατηγορούμενων που κατηγορούνται τόσο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για επιμέρους πράξεις.

Στην περίπτωση για παράδειγμα της δολοφονία του Παύλου Φύσσα η οικογένεια του μπορεί να παρίσταται μόνο σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και των 17 συγκατηγορουμένων του οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας για το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο. "Ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης;" φώναξε αμέσως μετά την απόφαση, η Μάγδα Φύσσα, προς την πρόεδρο του Δικαστηρίου, προσθέτοντας : "Απάντηση ζητάμε κυρία πρόεδρε ποιος είναι ο αρχηγός αυτών των κατηγορούμενων!"

Ο πατέρας και φίλοι του Παύλου Φύσσα και άλλοι συγγενείς που βρίσκονται και σήμερα στην δικαστική αίθουσα φώναζαν : "Αυτά που ξέρει όλη η Ελλάδα θα ακυρώσουμε; Είναι ντροπή αυτή η απόφαση! Που είναι ο αρχηγός; Ποιος έδωσε την εντολή; Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης; Αν δεν τους δικάσετε εσείς, να δούμε πως θα δικαστούν μετα".

Πηγή: parapolitika.gr

br