Λήστεψαν 79χρονη μετά από ανάληψη 80.000 ευρώ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λόγω... capital controls η 79χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα, είχε βγάλει 80.000 ευρώ από την τράπεζα. Η κίνησή της όμως είχε γίνει αντιληπτή από δύο νεαρούς, που άμεσα έστησαν το σχέδιο αρπαγής των χρημάτων.

Ο 29χρονος δράστης μαζί με ένα ακόμη άτομο, την περασμένη Πέμπτη, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης και προσποιήθηκε τον ηλεκτρολόγο. Ο συνεργός του βρήκε τον χρόνο και την κρυψώνα της 79χρονης, από την οποία άρπαξε τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, εντόπισαν τον 29χρονο, ενώ ταξίδευε από Ηράκλειο προς Αθήνα με πλοίο της γραμμής και συνελήφθη.

Επιπλέον συνελήφθη μία 27χρονη διότι βρέθηκαν στη κατοχή της και κατασχέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με χρηματικά ποσά των οποίων τη κατοχή δε μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ο 29χρονος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: the toc