Ιεράπετρα: Ο φόβος του Grexit τους στοίχισε μια περιουσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι δράστες ήταν κάποιοι από αυτούς που καραδοκούν έξω από τράπεζες και παρακολουθούν αν ηλικιωμένοι «σηκώνουν» τις καταθέσεις τους

Όσο οι πολίτες φοβούνται τα ενδεχόμενα ενός Grexit ή capital control ή ακόμη και κουρέματος στις καταθέσεις, τόσο κάποιοι πονηροί… γιορτάζουν όπως έκαναν δυο άγνωστοι το πρωί της Πέμπτης στην Ιεράπετρα που άρπαξαν μια ολόκληρη περιουσία!

Οι δράστες ήταν κάποιοι από αυτούς που καραδοκούν έξω από τράπεζες και παρακολουθούν αν ηλικιωμένοι «σηκώνουν» τις καταθέσεις τους. Τα μάτια τους γούρλωσαν όταν είδαν έναν 80χρονο να κάνει ανάληψη… 80.000 ευρώ (!) και έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους. Να χτυπήσουν άμεσα, ήταν αδύνατο γιατί ο ηλικιωμένος συνοδευόταν από το γιο του. Τους ακολούθησαν ως το σπίτι τους, όμως και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία.

Όταν ο συνταξιούχος και ο γιος του έφυγαν έχοντας αφήσει την «χρυσή» τσάντα, ο ένας από τους δράστες χτύπησε την πόρτα και έπιασε κουβέντα με διάφορες προφάσεις με την 79χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη.

Όσο την κρατούσε απασχολημένη, ο συνεργός του μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο στο σπίτι, άρπαξε τον «θησαυρό» και έγιναν μαζί καπνός! Τα θύματα ενημέρωσαν για την κλοπή την Ασφάλεια που προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες από τα πλάνα των πελατών της τράπεζας που κατέγραψαν οι κάμερες του υποκαταστήματος.