Η Ελλάδα αναστενάζει στα ΑΤΜ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρωί του Σαββάτου συνεχίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν οι ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών, στον απόηχο της αβεβαιότητας που προκάλεσε η απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα - Αυτοεκπληρούμενη προφητεία τα capital controls, αν… στεγνώσουν οι τράπεζες.

Η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, που προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει δημοψήφισμα για την Κυριακή 5η Ιουλίου, έφερε από τα ξημερώματα κιόλας του Σαββάτου πολλούς πολίτες στα ΑΤΜ, σχηματίζοντας ουρές.

Οι σχετικές εικόνες έκαναν το βράδυ τον γύρο των social media, και αντίστοιχες εικόνες έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί του Σαββάτου, με τις ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών να πολλαπλασιάζονται.

Παράλληλα το ΑΤΜ της Βουλής δεν κάνει αναλήψεις.

Με δεδομένη την οριακή ρευστότητα που είχαν οι ελληνικές τράπεζες όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς στάθηκαν όρθιες μονάχα χάρη στα χρήματα που χορηγούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA, η προοπτική των capital controls, για την οποία κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, θα εξελιχτεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, από τη στιγμή που οι τράπεζες θα… στεγνώσουν.

ΠΗΓΗ: Parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ την ερχόμενη Κυριακη 5 Ιουνίου

Τσίπρας: «Μόλις ανακοινωθεί δημοψήφισμα, σε 3 ώρες θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα!»

ΔΕΙΤΕ τι έγραφε ο Παπαδημούλης για το Δημοψήφισμα Παπανδρέου!