Βίκυ Σταμάτη: “Ανοίξατε δυο τάφους!”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για έκτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυ Σταμάτη. Το Πενταμελες Εφετείο κακουργημάτων ούτε αυτήν την φορά έκανε δεκτό το αίτημα της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Ακολούθησαν διάλογοι οργής!

Μόλις άκουσε ότι και αυτό το αίτημα αποφυλάκισής της δεν έγινε δεκτό, η Βίκυ Σταμάτη ξέσπασε ουρλιάζοντας: "ανοίξατε δύο τάφους" και "έλεος πια".

Αμέσως μετά απο αυτήν την εξέλιξη η Βίκυ Σταμάτη ζητησε την εξαίρεση της έδρας. "Επιθυμώ να θέσω το αίτημα εξαιρέσεως έδρας. Αντιμετωπίζουμε μια δικαστική εξουσία που αρνείται να αποδώσει δικαιοσύνη και αλήθεια" ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη.

Στο δικαστήριο διάβασε την αίτηση εξαίρεσης, λέγοντας πως έχει γράψει κάτι για τον άνδρα της και το παιδί της. "Όταν θα είναι νεκρή από αισθήσεις δεν θα έχει νόημα να είμαι κοντά στο παιδί μου. Πρέπει να μιλήσει ο σύζυγός διότι δικάζομαι ως Τσοχατζοπουλου όχι ως Σταμάτη. Έλεος όχι πια" ανέφερε οργισμένη. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε και αυτός το λόγο από το δικαστήριο κάνοντας λόγο για απαράδεκτη, απάνθρωπη και εκδικητική απόφαση ενώ φώναζε προς το δικαστήριο πως οι δικαστές λειτουργούν ως "διεκπεραιωτές". 
Στις συνεχείς οχλήσεις του πρώην υπουργού να πάρει το λόγο, η Βίκυ Σταμάτη άρχισε να φωνάζει: "Πρέπει να μιλήσει ο σύζυγος!"

Ακολούθησε ο εξής οργισμένος διάλογος: 

Πρόεδρος: Γιατί να μιλήσει;
Σταμάτη: Είναι ο σύζυγος και εδώ δικάζομαι ως Τσοχατζοπουλου, όχι ως Σταμάτη. Έλεος πια! Έλεος!
Πρόεδρος: Ήδη υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης η κ. Σταμάτη. Από εδώ και πέρα το δικαστήριο δεν έχει καμία αρμοδιότητα.
Άκης Τσοχατζόπουλος: δεν μπορείτε να μη δίνετε το λόγο. Η απόφαση είναι απάνθρωπη, απαράδεκτη. Λειτουργείτε ως διεκπεραιωτές.
Σταμάτη: Ανοίξατε δύο τάφους σήμερα! Ντροπή σας!

Το δικαστήριο θα αποφανθεί επί της αιτήσεως εξαίρεσης στις 24 Ιουνίου.

Νωρίτερα, η Βίκυ Σταμάτη είχε ζητήσει συγγνώμη απο το δικαστήριο για το περιστατικό με την πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα.

"Εχω εκτίσει την ποινή μου. Βρίσκομαι 1500 ημερες στο Δρομοκαΐτειο που μετράνε διπλές. Εγώ και το παιδί μου τελούμε υπό αιχμαλωσία.Το παιδί μου υφίστατο μια βίαιη μεταχείριση. Η φυγή μου ήταν το κύκνειο άσμα μιας μάνας. Μου απαγορεύουν ακομα και τον καφέ στο ψυχιατρείο όπως και να προαυλίζομαι ενώ ακόμα και ο παιδοκτόνος που τεμάχισε το παιδί του προαυλίζεται", τόνισε η Βίκυ Σταμάτη.