Η μαρτυρία που αλλάζει τα δεδομένα για την τελευταία «σκοτεινή» νύχτα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Να ρίξουν φως στη «σκοτεινή» νύχτα πριν από την εξαφάνιση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη προσπαθούν οι Αρχές μετά την κατάθεση ενός νεαρού που σπούδαζε με τον 20χρονο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και ανατρέπει τα δεδομένα.

Όπως επιβεβαιώνει σε καθημερινή εφημερίδα ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, πριν από περίπου είκοσι ημέρες ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη έδωσε με την κατάθεση του νέα διάσταση στο θρίλερ της εξαφάνισης και του θανάτου του. Ο νεαρός φέρεται ότι κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι τα ίχνη του Βαγγέλη είχαν χαθεί το βράδυ, πριν από την εξαφάνιση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Κώστας Μάντζαρης σε κατ' ιδίαν συνάντηση του είχε εκμυστηρευθεί ότι «ο Βαγγέλης Γιακουμάκης το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης του είχε αναχωρήσει από το δωμάτιο του με άγνωστο προορισμό και επέστρεψε στη σχολή του στις 7.00 το πρωί της μοιραίας ημέρας»!

Οι ισχυρισμοί του νεαρού προκάλεσαν έκπληξη στους αστυνομικούς, καθώς από τις έως τώρα καταθέσεις προέκυπτε ότι ο άτυχος φοιτητής είχε διανυκτερεύσει στο δωμάτιο του και το επόμενο πρωινό ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα του με μαθήματα και φαγητό στη σχολή. Αν τελικά επαληθευτούν όσα κατέθεσε πριν από είκοσι ημέρες ο συμφοιτητής του, δημιουργούνται νέα δεδομένα, αφού η τυχόν πολύωρη απουσία του αδικοχαμένου 20χρονου πιθανώς να έχει άμεση σχέση με τον θάνατο του. Πάντως μετά την κατάθεση του νεαρού εκλήθη έκ νέου ο Κώστας Μάντζαρης, ο οποίος όμως αρνήθηκε ότι έχει μιλήσει για διανυκτέρευση του Γιακουμάκη εκτός του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασε ο σύλλογος καθηγητών της Γαλακτοκομικής και αποφάσισε την ποινή της επίπληξης για σπουδαστές οι οποίοι -συμφωνά με καταθέσεις- εμπλέκονται σε βασανιστήρια σε βάρος του Γιακουμάκη.