ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, σήμερα και αύριο, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος που πραγματοποιούν τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Αύριο, Τετάρτη στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος είναι κλειστός από τις 10 το πρωί.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο

Συμβολική διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα το πρωί, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Κρέμασαν πανό στο μνημείο-σύμβολο της πόλης, το οποίο ήταν κατά του φασισμού, ενώ με την κίνηση αυτή θέλησαν να καλέσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, που είναι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Ημέρα απεργίας και συλλαλητηρίων και στην Πάτρα

Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας απεργούν συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ λέγοντας "Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους" ενώ στο κάλεσμά της αναφέρεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις «δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στη Δυτική Ελλάδα με τους καθηγητές ν' αναμένεται αμέσως με την ολοκλήρωση αύριο της 48ωρης απεργίας του να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Κάτι ανάλογο θα πράξουν και οι δάσκαλοι οι οποίοι αύριο αναμένεται να προχωρήσουν σε εκτίμηση της κατάστασης και λήψη νέων αποφάσεων.