Κι άλλο ζευγάρι Γερμανών πλήρωσαν για τις … αποζημιώσεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έδωσαν το ποσό που τους αναλογεί στην τοπική κοινότητα Πιτσιδίων...

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Δήμο Φαιστού ένα ζευγάρι Γερμανών που ακολούθησε το παράδειγμα συμπατριωτών του, και προσέφερε στην τοπική κοινότητα των Πιτσιδίων το ποσό των 300 ευρώ ως συμβολική πράξη ανάδειξης της υποχρέωσης της Γερμανίας να προχωρήσει στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου...

Πρόκειται για τους Ιllο Mechlinski-Gerwin και Gerhard Gerwinn, οι οποίοι έχουν αγαπήσει τον τόπο μας και έχουν αγοράσει σπίτι στα Πιτσίδια, όπου κατοικούν για αρκετά χρόνια.

Σε συνέντευξη τους στο emesara.gr , τονίζουν μεταξύ άλλων ότι διάβασαν στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” για τον Ludwig Ζaccharo και την Nina Lange τα οποία θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερμανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα, και μετά να απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ε.Ε. Λογάριασαν ένα ποσό, μαζί με τους τόκους, που κατά την γνώμη τους, θα έπρεπε να πληρώσει η Γερμανία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβώς ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις. Θέλουµε, όπως ο L.Z και 11 N.L. να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και µετά από 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία (µε τόκου κτλ) ανάµεσα σε 8.000.000.000 € και 12.000.000.000€. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 €, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €».

«Εµείς ερχόµαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων των Πιτσιδίων προς τους Γερµανούς, παρ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150 € δηλαδή 300 € για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων».