Δείτε σε τι ποσό ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ.Μάρδας στη Βουλή

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δια των πλέον επίσημων χειλέων, αυτών του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα επιβεβαιώθηκε το ύψος που θα διεκδικήσει η κυβέρνηση ως γερμανικές οφειλές προς τη χώρα με τον Υπουργό από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους να εκτιμά το ύψος της οφειλής στα 287,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Ο κ. Υπουργός απένειμε τα εύσημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τονίζοντας ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την αρμόδια επιτροπή η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες «γερμανικές αποζημιώσεις». «Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει» κατέληξε ο κ. Μάρδας.

Πηγή: Parapolitika.gr