Αρνείται να βγει απο τη φυλακή η μητέρα του Τσάκαλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την άρνηση της να βγει από τις φυλακές παρά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που αποφάσισε την αποφυλάκισή της με όρους, δηλώνει η Αθηνά Τσάκαλου.

Η 60χρονη κατηγορούμενη για τρομοκρατία, η οποία φιλοξενούσε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την Αγγελική Σπυροπούλου, αρνείται να καταβάλλει την εγγύηση των 10.000 ευρώ που της επιβλήθηκε, λέγοντας οτι δεν θα βγει από τις φυλακές αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη σύντροφος του γιου της Γεράσιμου, ο οποίος είναι καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στους πυρήνες της φωτιάς.

Μετά την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου να προχωρήσει σε αποφυλάκιση της 25χρονης, οι συνήγοροί της κατέθεσαν στον ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. "Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο. Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες, ούτε ο σύντροφός μου μουζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου", αναφέρει στην αιτηση της η 25χρονη.