ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ: Σε νέες περιπέτειες η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η προσφάτως αποφυλακισθείσα σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην ανανεώσει, εκ νέου, την ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που μεταξύ άλλων «πάγωνε» την καταβολή εγγυήσεων για όσους αποφυλακίζονταν.

Η κυρία Σταμάτη που αποφυλακίστηκε με βάση αυτή ακριβώς την απόφαση, αφού είχε δηλώσει ότι δεν διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί από το δικαστήριο, ως ένας από τους όρους για την αποφυλάκισή της, τώρα με την νέα απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποχρεούται να καταβάλλει τα χρήματα άμεσα και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, διαφορετικά κινδυνεύει να επιστρέψει πίσω στον Κορυδαλλό.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Παγορόπουλου αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας πρώτα την αναστολή και στη συνέχεια την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία «ξεκλείδωσαν» οι καταβολές των εγγυήσεων.

Στις αιτήσεις η κυρία Σταμάτη υποστηρίζει πως η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν παρατείνει την ισχύ της κοινής υπουργικής απόφασης είναι αυθαίρετη και άνευ αντικρίσματος από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι τραπεζικοί περιορισμοί των capital controls που δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση και την καταβολή χρηματικών ποσών.

Τέλος, ο συνήγορος της κυρίας Σταμάτη ζήτησε επίσης την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα.