Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τον Βαγγέλη: «Το παλικάρι έκλαιγε για βοήθεια, είχε μελανιές στα χέρια του»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ήταν ένα αρνί σε αγέλη λύκων», «εγώ είπαν στον διευθυντή για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη», «έβλεπα τις μελανιές στα χέρια του»: αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες φοιτητών στη Γαλακτοκομική Σχολή, που μίλησαν με τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την ώρα που οι έρευνες για το τι οδήγησε τον αδικοχαμένο 20χρονο στην αυτοκτονία συνεχίζονται.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως Στο Τούνελ», πρώην φοιτητής της Σχολής τόνισε ότι τα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές, ενώ οι μελανιές στα χέρια του από τα χτυπήματα και τα δεσίματα ήταν συχνό φαινόμενο!

Όπως είπε ο ίδιος, τους τρεις πρώτες ο 20χρονος ήταν ένας χαρούμενος νέος. Μετά, έπεσε σε κατάθλιψη: «τον κλείδωναν στις τουαλέτες και του έριχναν νερό, τον χτυπούσαν γενικά! Τον είχαν πετάξει πάνω στην ντουλάπα, είχε μείνει τρύπα στην ντουλάπα και αυτό το είχαμε πει στους καθηγητές. Κυκλοφορούσε πολλές φορές με μελανιές στα χέρια, τις είχα δει κι εγώ»!

Κατά την ίδια μαρτυρία, οι «σκληροί» Κρητικοί είχαν γενικότερα βίαιη συμπεριφορά, καθώς, χωρίς να φοβούνται κανέναν, ξήλωναν πόρτες, νιπτήρες και... δέντρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, με αφορμή έναν καυγά με έναν άλλο φοιτητή τους έδιωξαν προσωρινά από την Εστία, αλλά τελικά βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν!

Τα περιστατικά ήταν εις γνώση του Διευθυντή, όπως προκύπτει από άλλον πρώην συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σήμερα ζει στο εξωτερικό. Εκείνος είχε αντιμετωπίσει την αγριότητα των Κρητικών, αλλά δεν τους φοβήθηκε και σταμάτησε να τον ενοχλούν, ενώ ενημέρωσε τον Διευθυντή.

Σήμερα, ο ίδιος μετανιώνει που απευθύνθηκε στον Διευθυντή κι όχι στην Αστυνομία: «αυτό που έγινε είναι τεράστιο έγκλημα. Ήμουν σ' αυτή τη Σχολή και ντρέπομαι να το λέω. Ο Βαγγέλης ήταν ένα αρνί που μπήκε μέσα σε μια αγέλη λύκων...».

«Το παλικάρι έκλαιγε για βοήθεια, αλλά δεν είχε την δύναμη να το πει με το στόμα», υποστήριξε ο πρώην φοιτητής, τονίζοντας ότι ο Βαγγέλης ήταν ευγενικός χαρακτήρας και δεν μίλησε για όσα φρικιαστικά ζούσε «γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα ούτε στους γονείς του, ούτε στη Σχολή, ούτε σε αυτά τα μ@λ@κ*σμένα!».