Λουκέτο στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


To άμεσο κλείσιμο του κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα προανήγγειλε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου, μετά και την αυτοκτονία ενός 28χρονου Πακιστανού το βράδυ της Παρασκευής.

Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται αυτή την ώρα και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες δηλώσεις.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, τα οποία κρατούν πανό και διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του 28χρονου αποδίδεται σε αυτοκτονία, δεδομένου ότι από την αυτοψία και την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ή άλλα στοιχεία, που να οδηγούν σε διαφορετική εκδοχή. Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί νεκροτομία και θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστεί και επισήμως οποιαδήποτε πιθανότητα πέρα απο την αυτοκτονία.

33am

Τον νεαρό αλλοδαπό βρήκαν νεκρό περί τις 20:00, συγκρατούμενοί του και φώναξαν τους αστυνομικούς που φρουρούν το κέντρο, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Πακιστανός συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Ρέθυμνο, για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Προχθές μετήχθη στην Αθήνα, όπου παρέμεινε για ένα βράδυ στη Διέυθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη και χθες οδηγήθηκε στην Αμυγδαλέζα.

34am

Μετά τον θάνατο του αλλοδαπού, υπήρξαν διαβήματα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και πολλαπλές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο Κέντρο, διαβήματα που αναμένεται να εξεταστούν από την κυβέρνηση και σύντομα να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

Πηγή: parapolitika.gr