«Ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτη στο Περιστέρι, πηδώντας από το τρόλεϊ μετά από καυγά που είχε με τον 29χρονο ελεγκτή επειδή δεν είχε εισιτήριο.

«Εκχυμώσεις στο χέρι και μικρά σημάδια στον λαιμό» είχε ο 19χρονος σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Γιώργο Ντιλέρνια και Σουλτάνα Μαριανού και «θάνατος προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης» όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, «ο 19χρονος δεν είχε σημάδια από δυνατά χτυπήματα ούτε ίχνη στα πόδια από παγίδευση στην πόρτα».

trolei-kanaoutis-kentrinews.gr -560x450

Ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον χτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Μάλιστα, διαψεύδονται και τα συμπεράσματα από τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης ότι σφήνωσε το πόδι του στη πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο. Ο 19χρονος δεν είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια.

shmeio-19xronos

Έτσι, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Το ολοκληρωμένο πόρισμα θα βγει στη δημοσιότητα όταν εξετασθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.